Aljuš Pertinač: “Ljudje mi smo stopničko nižje od Srbije in banana republike, saj nam vlada navadna sponzoruša.”

Foto: Zajem zaslona TV3

Tik pred evropskimi volitvami se je razvnel dvoboj med Robertom golobom in Klemnom Grošljem, saj je slednji očital, da so ga pri Gibanju Svoboda odstranili zaradi posredovanja Zorana Jankovića. ljubljanski župan pa naj bi Grošlju nasprotoval, ker je bil ta kritičen do srbskega predsednika Aleksandra Vučića. A kot se je pred časom razgovoril Aljuš pertinač je v Sloveniji zgodba še bolj bizarna.

https://x.com/SLOventilator/status/1799684225207026025

Kljub temu, da gre za nekdanjega vidnega člana SD-ja, ki je nenazadnje danes članica vladne koalicije je Pertinač izredno kritičen do trenutnih oblastnikov. Kar pa je po njegovem najhuje je to, da nam državo vodi nekdo, ki je vse prej kaj drugega kot pa politik ali vsaj poznavalec političnega prostora.

Čeprav Slovenijo v zadnjem času rad primerjajo s Srbijo ali banana republiko, je Pertinač prepričan, da smo še stopničko nižje od teh držav. “Ljudje moji, mi nismo Srbija. Ker tam vlada Aleksandar Vučić, ne pa njegova sponzoruša. Ljudje moji, mi nismo niti banana republika, ker v banana republikah vladajo diktatorji in ne njihove konkubine. Mi smo dejansko še stopnico nižje od tega,” je do trenutne oblasti kritičen Aljuš Pertinač.

Vir: X