Aljuš Pertinač: “Nevladnike in aktualno oblast družita predvsem nenehna in požrešna skrb za lastno rit.”

Foto: Zajem zaslona TV3

Nekoč vidni član SD-ja Aljuš pertinač, danes velja za enega najresnejših kritikov v prvi vrsti Roberta Goloba, v drugi pa celotne levice, ker podpira takšno politiko. Ob vsaki takšni kritiki Pertinač poda tudi razlago, zakaj določene stvari pri trenutno oblasti vidi kot neprimerne in zakaj si ljudje takšne politike ne zaslužijo. Tudi zanj tako velja podobno kot za Boruta Pahorja, da se ga SD otepa, ker razmišlja izven njihovega koncepta.

https://x.com/SLOventilator/status/1809857146491633913

Čeprav so razmišljanja Aljuša Pertinača mnogokrat gledana veliko širše kot jih vidi trenutna oblast (SD), so takšne zadeve za koalicijskega partnerja nesprejemljiva. Ob zadnji napovedi zahteve po dvigu RTV prispevka je nekdanji politik povedal tudi kar nekaj krepkih na račun aktualnega vodstva in njihovega poznavanja razmer.

“Nevladnike z aktualnimi oblastniki družita predvsem dve stvari. Na prvem mestu nenehna in požrešna skrb za lastno rit in na drugem nerazumevanje, celo prezir do tega, kaj politika kot delovanje v javnem interesu v resnici je,” tako razmišlja Aljuš Pertinač. V nadaljevanju pojasnjuje, da se to najbolj očitbno vidi skozi zgodbo RTV Slovenija in predsednika sveta Forbicija: “Zakaj bi sicer širši javnosti praktično neznani predsednik CNVOS Forbici, ki se na televizijo spozna toliko kot zajec na boben, postal predsednik sveta RTV Slovenija, njegova zasebna in poslovna partnerica pa namestnica predsednika KPK?”

Vir: X