Aljuš Pertinač: “Vlada, Golob, oblast, tudi Nataša Pirc Musar niso odigrali svojega. Ker ne znajo in niso navajeni. To so ljudje, ki so kariere zgradili na tem, da so skrbeli za lastno rit.”

Foto: Zajem zaslona TV3

Slovenijo žal obvladujejo strukture, katerim je samo pomembno, da je nekdo antijanša, s tem pa mu omogočijo vse. Naj si gre tukaj za različne funkcije ali pa sodne procese. Kdo se ne spomni besed Zorana Jankovića, ki je na hrvaški televiziji jasno in nedvoumno povedal, da on ne bo nikoli obsojen, ker je proti Janezu Janši. Mnogim so se te besede zdele vsaj nenavadne, a se ni zgodilo popolnoma nič.

https://x.com/Domovina_je/status/1807296760353591793

Ko je govora o politiki pa je za globoko državo samo pomembno, da je nekdo proti Janezu Janši in že mu najdejo neko pomembno funkcijo. Tako so ljudi prepričali z Zoranom Jankovićem, Mirom Cerarjem, Marjanom Šarcem in Robertom Golobom. Sedaj pa bodo kot kaže nagradili še Sama Vesela, ki je v vlogi prvega moža Računskega sodišča lepo in ubogljivo deloval proti prvaku opozicije. Da to v Sloveniji še kako drži, je za Domovino pojasnil tudi Aljuš Pertinač.

https://x.com/Domovina_je/status/1807107587604717800

Da teorija ni iz trte izvita kaže tudi dejstvo, da to govori nekdo, ki je bil vidni član SD-ja, ki je danes v Golobovi koaliciji, bila pa je tudi v vseh levih vladah. “Vesel je teflonski antijanša kandidat, ki je dober za vse funkcije. Sedaj je direktor Dolenjskega lista, lahko je komisar, predsednik vlade, predsednik nogometne zveze ali župan občine. Vse je lahko, ker je antijanša in ‘naš’,” je prepričan Aljuš Pertinač.

Vsa ta politika pa za državo ne pomeni nič dobrega, saj predstavnike oblasti ne zanimajo koristi državljanov, ampak lastni aetiti, poudarja Pertinač: “Vlada, Golob, oblast, tudi Nataša Pirc Musar niso odigrali svojega. Ker ne znajo in niso navajeni. To so ljudje, ki so kariere zgradili na tem, da so skrbeli za lastno rit.”

Vir: Domovina