Aljuš Pertinač za Domovino: “Pričakujem, da bo naslednji postopek izvedla kar gospodična Tina Gaber sama, in ga v živo prenašala na Instagramu.”

Foto: Zajem zaslona Domovina

Oddaja Tarča je potrdila namige, da je dejansko z odvzemom živine na kmetiji Možgan povezana tudi Tina Gaber, Golobova spremljevalka. To kaže, da dejansko Gabrova dela oziroma ve za nekatere poteze, ki jih naj bi izvajale vladne službe, s tem pa se dejansko meša v neodvisnost teh služb. Do takšnega razkritja je bil za Domovino kritičen tudi Aljuš Pertinač.

Voditelj in nekdanji politik je tako za domovino izrazil stališče: “Pričakujem, da bo naslednji postopek izvedla kar gospodična Tina Gaber sama, in ga v živo prenašala na Instagramu. Kjer boš lahko v živo posvojil te živali, ki bodo odvzete…” Takšne poteze pa kažejo, da se nam dogaja rvno to, kar so mnogi opozarjali, da bo zakon, ki ga je sprejela Golobova koalicija dopuščal nevladnikom več pristojnosti, kot samim živinozdravnikom, ki so usposobljeni za svoje delo.

Aljuš Pertinač je kritičen tudi do novega zakona vlade, ki določa obvezno štemplanje vseh zaposlenih. predlog takšnega zakona pa je pripravilo Meščevo ministrstvo. “Luka Mesec se nikoli v življenju ni štempljal. Zakaj ne? Ker nikoli ni imel nobene službe. Tudi po novem se ne štemplja. In taki so gotovo najbolj primerni, da vpeljujejo zakonodajo o štempljanju,” je bil za domovino kritičen Aljuš Pertinač.

Vir: Domovina