Alojz Kovšca prepričan, da je za Slovenijo veliko bolje, če dobi vlado iz trenutnih strank kot da odide na volitve

Foto. ds-rs.si

V teh dneh se je na Radiu Ognjišče na trenutno politično dogajanje odzval tudi predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, ki je prepričan, da je za Slovenijo mnogo bolje, če dobi vlado iz trenutnih strank v Državnem zboru kot da se izvedejo še ene predčasne volitve. Prepričan je namreč, da razmere na terenu nakazujejo, da bi kljub novim volitvam pri sestavljanju vlade ponovno dobili status quo.

Kovšca je še poudaril, da je nujna tudi sprememba odnosa politike do podjetništva. Pri nas se po njegovih besedah politiki mnogo maj kot v svetu zavedajo, da je gospodarstvo gonilo razvoja, ki skrbi za delovna mesta in standard družbe. Ob tem je Kovšca še poudaril, da bi se morali zazreti vase in ugotoviti kdo v državi ustvarja delovna mesta, izboljšuje delovne pogoje in dviga standard.

Težavo Kovšca vidi tudi v trenutnih razmerah v Evropski uniji, ki ne dopuščajo, da bi se Slovenija s sestavljanjem nove vlade ukvarjala pol leta ali celo leto dni. S sestavljanjem novih ministrskih ekip bi namreč zamudili sprejemanje evropske finančne perspektive in nenazadnje tudi črpanje evropskih sredstev.

Za konec je še dodal, da v Sloveniji nepredvidljivo poslovno okolje vzpostavlja pogoje za nizko produktivnost. Kar je velika škoda, saj so ljudje delovni prav tako pa je po njegovem pri nas veliko dobrih menedžerjev. Zato je pomembno, da se politika zave, da tisti, ki bo več delal želi kapital vložiti v naložbe, ne pa ga nameniti za plačilo vedno višjih davkov.

Avtor: Tone Gorjup, Vir: radio Ognjišče