Andrej Hoivik: “Če nadomestni poslanec Lah ne bo dobro vodil preiskovalne komisije, bo Robert Golob hitro povlekel vzvode in ga zamenjal kot poslanca”

Foto: SDS

Ko je Robert Golob v začetku leta 2022 z dvignjeno pestjo bentil kako bo s prihodom v politiko Slovenijo rešil fašizma, mu je nasedlo 400 tisoč Slovencev. Danes se tudi teh 400 tisoč Slovencev vse bolj pogreza v diktaturo, ki bi jo Golobu zavidali mnogi diktatorji, hkrati pa ne bodo nikoli dobili odgovorov kam vse gre njihov denar, medtem, ko nimajo za dostojno življenje in dostopa do zdravnikov.

https://x.com/EdvardKadic/status/1792253305172733990

Kljub zanikanju takšne politike vsa dejanja kažejo, da to še kako drži. V razviti demokraciji, ki bi jo po Golobovo naj državi dajala njihova politika, je namreč nepredstavljivo, da bi parlamentarno preiskavo vodila stranka, ki se jo bo preiskovalo. Vendar kot je pred dnevi dejal Boris Tomašič, velik del odgovornosti za to nosi NSi, ki ni želel prispevati podpisov pod ustanovitev preiskovalne komisije, katera bi preiskovala poslovanje Gen-ija. Sedaj , ko so zadevo zahtevali v Državnem svetu pa bo komisijo vodil poslanec stranke, ki jo bo komisija preiskovala.

Tako bomo priča, da bo nadomestni poslanec Gibanja Svobode vodil preiskavo zoper lastnega vodjo ter stranko katere član je. Vendar Andrej Hoivik, član SDS-a vidi razlog v tem, da preiskavo vodi nadomestni poslanec Lah, da bo v primeru neposlušnosti, Robert Golob nemudoma ukrepal. Hoivik je prepričan, da bi v tem primeru Golob nemudoma odpoklical poslanca Laha in  v poslanske klopi vrnil izvoljeno poslanko Barbaro Kolenko, ki pa je žena aktualnega predsednika uprave Gen-i.

Vir: X