Andrej Hoivik: “Državni zbor tega še ni videl, mislim, da se niti v Jugoslaviji to ne bi zgodilo.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Žan Mahnič)

V času koalicije Roberta Goloba je bilo doslej mogoče videti kar nekaj potez, ki se jih ne bi sramovale niti najbolj socialistično in komunistično usmerjene države. Na takšno prakso trenutne oblasti je opozoril tudi poslanec SDS Andrej Hoivik, ki je prepričan, da nekaterih potez Golobove koalicije ni bilo mogoče videti niti v Jugoslaviji. Hkrati pa jih gledamo danes in to leta 2023.

https://x.com/PS_SDS/status/1732351719063879793?s=20

Poslanec opozicijske SDS je namreč spomnil, da smo bili v tem mandatu priča praksi, ko je predsednica državnega zbora skrivala dokument Zakonodajno pravne službe. Ob tem pa je morala opozicija preko informacij javnega značaja pridobiti to isto javno mnenje, ki ga je Urška Klakočar Zupančič s koalicijo dejansko skrivala.

Nenazadnje pa Hoivik opozarja, da je v tem primeru šlo za mnenje Zakonodajno pravne službe vezano na sklic seje odbora državnega zbora. Seveda pa ni šlo kar za eno nepomembno sejo ampak sejo kjer je koalicija po njegovem preko vseh pravil, protipravno in morda celo protiustavno želela razreševati Programski svet RTV Slovenija. Šlo je za razreševanje programskega sveta, ki je RTV Slovenija vodil v času vlade Janeza Janše.

Vir: X