Andrej Hoivik: “Hujšega političnega pritiska, kot protestiranje ministrice in danes koordinatorke Levice Aste Vrečko pred RTV Slovenija ni”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Nejc Brence)

Odbor za kulturo je v petek na pobudo SDS razpravljal na temo tako imenovanih čist, ki smo jim priča na RTV Slovenija in to pod krinko depolitizacije. Kot so v zahtevi za sklic seje zapisali v SDS smo danes pod novim vodstvom nacionalnega medija priča kadrovskemu cunamiju, ki pa ga je s svojo odločitvijo dolovilo Ustavno sodišče. Takšne poteze je že julija napovedal novi član uprave Simon Kardum.

Tudi na sami seji so se poslanci koalicije izgovarjali, da naj ne bi šlo za noben kadrovski cunami, kaj šele za čistko. kljub temu je poslanec SDS Andrej Hoivik pojasnil, da trenutna oblast popolnoma zlorablja pojma osvoboditev in depolitizacija nacionalnega medija. Po njegovih besedah trenutne poteze vodstva RTV Slovenija posegajo celo v človeško integriteto in dostojanstvo.

V nadaljevanju je poslanec SDS Andrej Hoivik pojasnil, da takšnega političnega pritiska kot smo mu priča pod to vlado v Sloveniji na nacionalni medij še nismo imeli. Tako smo bili namreč priča celo temu, da se je na protestu zaposlenih znašla ministrica in danes koordinatorka Levice Asta Vrečko, pri tem pa vodstvo pozvala k odstopu.

Nad takšnim ravnanjem ministrice naj bi bili po besedah novinarja Bojana Požarja presenečeni nekateri protestniki. Nekateri aktivisti na RTV slovenija naj bi bili nad to potezo Vrečkove celo razočarane, ker naj bi otežila “prevzem” RTV Slovenija.

Vir: X