Andrej Hoivik z vprašanjem povezave koalicijskih poslancev in Odlazkovega imperija Tamaro Vonta vrgel iz tira- v izogib neprijetnostim le ta jemala besedo

Foto: Twitter (Poslanska skupina SDS)

Nova vlada, nove prepovedane teme? Gre za vprašanje, ki se pojavlja ob nekaterih potezah tako predsednice državnega zbora, kot poslank in poslancev koalicije. Že pred dnevi je namreč predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič odločila, da ljudje ne smejo izvedeti podrobnosti okoli domnevne kraje identitete sedanjemu predsedniku vlade Robertu Golobu v Romuniji.

V vrti teh potez je zadnjo naredila predsednica Odbora za kulturo Tamara Vonta, ki je v izogib neprijetnim vprašanjem oziroma zahtevam po pojasnitvi zopet poslancem jemala besedo. “Bojan Požar je očitno razkril preveč. Zato Tamara Vonta jemlje besedo,” je zapisal poslanec SDS Andrej Hoivik.

Poslanec Hoivik je namreč na Odboru za kulturo zastavil vprašanje o morebitni povezanosti koalicije in Odlazkovega imperija. V izogib neprijetnim vprašanjem je predsednica odbora Tamara Vonta poslancu nemudoma odvzela besedo in s tem po besedah stranke SDS ponovno kršila poslovnik.

Vir: Twitter