Andrej Magajne kot nekdanji poslanec stranke SD razkril kako je stranka že pred leti pripravljala čistko na RTV Slovenija

Foto: Zajem zaslona X / Jože Možina

Težnja po čisti RTV Slovenija, po merilih, ki jih narekuje globoka država ima dejansko že dolgo brado: Robert Golob in njegova vlade je tako dejansko samo tisti operativec, ki je sedaj to težnjo tudi realizirala. Da je stanje na RTV Slovenija zaskrbljujoče že dlje časa in da si globoka država želi nacionalni medij po svojih želja je razkril Andrej Magajne.

Zgodovinar dr. Jože Možina je v zadnjem obdobju pripravil več oddaj Intervju, v katerih so sogovorniki orisali vlogo Milana Kučana pri delovanju RTV Slovenija. Nenazadnje si je zaradi svojih gostov voditelj “prislužil” obiske policistov kar na službenem naslovu. Sedaj pa je nekdanji poslanec SD razkril kako težnje te stranke po očiščenju RTV Slovenija segajo že dlje časa nazaj.

Kot je dejal Andrej magajne so bili na RTV Slovenija tranzicijski levici že dolgo trn v peti Vinko Vasle, Rajko Gerič, Rosvita Pesek in dr. Jože Možina. Prav tako pa so jih motile nekatere teme o katerih se je lahko govorilo in ena takšnih je Huda jama. Kot je še dejal Magajne so se je o tej temi govorilo kot da gre za izmišljeno zgodbo in da so se slikale lasulje ne pa dejansko lazje umorjenih žrtev v Hudi jami.

Vir: X