Andrej Ribič razkril zakaj je bil nekoč Dejan Zavec nepogrešljivi poslanec Svobode

Foto: Zajem zaslona X / SDS

Ob odhodu Dejana Zavca in Martin Marzidovšek iz vrst poslancev Gibanja Svobode, je vodja poslanske skupine Borut Sajovic na POP TV dejal, da sta bila poslanca nepogrešljiva. Po seji Komisije za nadzor javnih financ je znano, zkaj je bil Zavec nepogrešljivi del Gibanja Svobode. Član uprave DARS-a je namreč razkril kako ga je večkrat omenjeni poslanec obiskal na sedežu podjetja.

Po zaslišanju Marjana Šarca in zahtevi po odgovorih zakaj je MORS želel nameniti 2 milijona evrov za snemanje resničnostnega šova pred Komisijo za nadzor javnih financ, se je v javnosti nemudoma pojavila novica o “ugrabitvi” Darsa. Kot je znano je predsednik omenjene komisije Jernej Vrtovec iz NSi, predsednik uprave DARS-a pa Valentin Hajdinjak, prav tako iz NSi. Ob tem je pred dnevi Bojan Požar zapisal, da je šlo za povračilni udarec Damirja Črnčeca in Vesne Vuković.

To razkritje je bila posledica, da je Komisija za nadzor javnih financ na temo Darsa opravila sedaj tudi sejo. Na njej je bil član uprave Andrej Ribič, ki je razkril kako ga je poprej omenjeni poslanec Dejan Zavec večkrat obiskal. ob tem so v SDS zapisali: Je član uprave DARS-a Andrej Ribič danes na KNJF po nesreči inkriminiral sebe, Dejana Zavca in Roka Snežiča? Le kaj je Dejan Zavec, nekdanji “nepogrešljivi” poslanec Svobode, delal pri članu uprave DARS-a? Je lobiral za Roka Snežiča? Zakaj bi sicer Ribič izjavil, da je Zavec zanikal, da ima karkoli s Snežičem?

Vir: X