Potem, ko je sklep o tem, da mora vodja štajerske varde Andrej Šiško v zapor, postal pravnomočen, ga pravosodni policisti niso dočakali, zato je policija za njim razpisala tiralico. Sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar se temu čudi, češ da Šiško sklepa o začetku prestajanja zaporne kazni po njenih besedah sploh še ni prejel, poroča spletni portal Politikis. Šiško sicer nemoteno uporablja svoj uradni Twitter profil in može postave poziva, naj pojasnijo, zakaj so z orožjem merili v novinarje nemške televizije ZDF.

Naj spomnimo. Mariborsko sodišče je Andreja Šiška zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve marca letos obsodilo na osem mesecev zapora, pri čemer pa je večino kazni odslužil že v priporu. Šiška je nato sodišče do pravnomočnosti sodbe izpustilo ob izreku sodbe. Tako Šiško kot njegova zagovornica Lucija Šikovec Ušaj sta bila takrat prepričana, da mu preostanka kazni ne bo treba odslužiti, poroča Politikis.

Na začetku decembra je sodišče vseeno izdalo poziv, naj se Šiško zglasi v zaporu. Šiško se je sicer uprl, češ da mu je bil poziv vročen prepozno in na napačen način, medtem pa na sodišču vztrajajo, da je bilo vse v skladu s prakso. Šiško je vseeno oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni, ki pa jo je mariborsko sodišče zavrglo, s čimer je sklep o tem, da mora v zapor, sredi meseca postal pravnomočen.

Policija je tako za Andrejem Šiškom razpisala tiralico, ki je bila objavljena v petek zvečer, je za STA povedala Anica Birdar. Ob tem je dodala, da Šiško bržkone sklepa, da mora začeti prestajati zaporno kazen, a odločbe še ni prejel. “Osebno vročene pošte ni dobil,” je poudarila Birdarjeva, ki sicer vztraja, da je Šiško ves čas dosegljiv. “Danes je bil na terenu na južni meji, sicer pa je ves čas nekje v bližini doma,” je dodala.

Šiško se na Twitterju norčuje in policiji sporoča svojo lokacijo
Andrej Šiško se torej nemoteno giblje po Sloveniji in se prek svojega uradnega Twitter profila norčuje iz nesposobne slovenske policije. Na Twitterju je namreč objavil fotografijo, kjer se je slikal s tablo z napisom kraja Jeruzalem in šaljivo pripisal: “Iščem politični azil v glavnem mestu Izraela. Miro Cerar, imaš kaj pravih vez za prijatelja v stiski?” Da je situacija naravnost bizarna, je s svojim komentarjem potrdil tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je pod njegov “čivk” zapisal:Hahaha, si pa frajer! Iščejo te s tiralico po Sloveniji, ti pa jim preko twita sporočaš gibanje! Še en dokaz kako sposobno imamo policijo, če to sploh še je policija oz. je podaljšana roka nesposobne vlade Republike Slovenije. Lep preostanek dneva ti želim.”

Avtor T.F., več si lahko preberete tukaj.