Andreja Erjavec postala direktorica Javnega zavoda Tehno park Celje, ki bi naj prve obiskovalce sprejel naslednje leto poleti

Foto: Gregor Katič

Z Mestne občine Celje so sporočili, da so obnovitvena dela v Tehno parku Celje v zaključni fazi. Še pred prihajajočimi prazniki naj bi vložili vso dokumentacijo za pridobitev uporabnega dovoljenja in tako bi lahko v mesecu januarju izvedli tehnični pregled. Ob tem so mestni svetniki včeraj na mesto direktorice Javnega zavoda Tehno Park Celje za obdobje štirih let imenovali Andrejo Erjavec.

V prvi četrtini leta načrtujejo namestitev opreme in eksponatov v objekt, park pa bi naj prve obiskovalce sprejel poleti. V parku bodo nudili zabavne, znanstvene, poučne, interaktivne in eksperimentalne vsebine za otroke, mladostnike, družine ter vse vedoželjneže, ki jih zanima naš svet, tehnologija, vesolje, človeško telo, matematika in še kaj.

Pri tem projektu gre za »Projekt Generator«, ki ga izvajajo v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. V začetku leta je bilo potrjeno, da bo Mestna občina Celje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj prejela sredstva v višini 3.640.270 evrov. Celotna investicija znaša za Mestno občino Celje in Tuš nepremičnine 5.920.054,28 evrov.

Marca je izbrani izvajalec del, podjetje Remont, d. d., začel z gradbeno obrtniškimi in inštalacijskimi deli. Dela so bila zahtevna, saj je stavba zaščitena s strani ZVKD, hkrati pa je bilo potrebno omogočati normalno delovanje trgovine in lokala v pritličju. Na zunaj objekt spominja na nekdanjo veleblagovnico T. Obnovili smo fasado, zamenjali okna in strešno kritino. Obnovili smo strojne in elektro instalacije, vso notranjost stavbe, dogradili vhodno avlo in namestili  panoramsko dvigalo.

M.I.