Poglejte si animacijo skupine Kurzgesagt, ki prikaže vse nevarnosti virusa covid-19. V animaciji je odlično razloženo, do kakšnih posledic lahko privede neobvladovano širjenje. Avtorji animacije kot edino rešitev zagovarjajo karanteno in higieno. Animacija je opremljena s slovenskimi podnapisi za lažje razumevanje. Posnetek si je ogledalo že več kot 18 milijonov gledalcev.

Dokler ne bo razvitega cepiva, imajo vse države, ki se borijo proti virusu covid-19, na voljo samo eno rešitev. V primeru Italije, Španije, Francije, Velike Britanije in Združenih držav Amerike se soočajo z nenadzorovanim in hitrim širjenjem virusa med prebivalstvom. S tem pa zaradi velikega števila obolelih prihaja do obremenitve zdravstvenih delavcev, ki ne morejo zagotoviti zadostnega števila postelj in nujnih medicinskih aparatov.

Zato je veliko bolj pomembno, da vsaki državi uspe zajeziti virus. Nadzorovano širjenje virusa razbremeni zdravstveno osebje, ki lahko vsakemu okuženemu omogočajo potrebno zdravstveno oskrbo. Med drugim si v animaciji lahko ogledate, kako vpliva virus na delovanje dihal. Zelo lepo je tudi prikazano, v čem se virus covid-19 razlikuje od gripe.

 

Avtor Luka Perš, video in več si lahko ogledate tukaj.