Anketa, ki je lahko v poduk Branimirju Štruklju in “covid učiteljem”: Večina Slovencev podpira obvezno testiranje učiteljev!

Foto: pixabay

Ljubljana, 30. januar 2021 – V zadnjih dneh se je v javnosti pojavljal vodja sindikata SVIZ Branimir Štrukelj, ki se je na vse pretege prizadeval javnost prepričati, da lahko testiranje na covid pri učiteljih povzroči hude zdravstvene težave. Mediji so ob tem poročali, da lahko palčka za test uniči nosno sluznico, kar je povzročilo vtis v javnosti, da so učitelji proti testiranju. Javnomnenjska anketa, ki jo za Nova24TV opravila agencija Parsifal, v obdobju od 25. januarja do 28. januarja pa razkriva, da večina anketirancev (72,8 %) meni, da se učitelji morajo testirati.

Kljub vsem strokovnim argumentom okoli testiranja, so nekateri še vedno prepričani, da gre v primeru testiranj za fašistične ukrepe vlade. Da bi videli podporo testiranju je Nova24TV s pomočjo agencije Parsifal opravila anketo z vprašanjem: “Ali podpirate obvezno testiranje učiteljev s hitrimi testi za covid-19?” 

Anketa je pokazala, da obvezno testiranje učiteljev podpira 72,8 % vprašanih, ki so ob tem prepričani, da gre za nujno zaščito zdravja. 22,4 % vprašanih nasprotuje testiranju učiteljev, ker so prepričani, da gre v tem primeru za poseg v njihovo svobodo. Nekaj manj kot pet odstotkov vprašanih se to te tematike ni opredelilo.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: [Javnomnenjska anketa] Štruklju in “covid učiteljem” v poduk: Večina Slovencev podpira obvezno testiranje učiteljev!