Anketa na portalu RTV jasno izraža željo ljudi: kar 62 odstotkov anketirancev je prepričanih, da bo Janševa vlada v isti sestavi končala mandat! KUL povsem brez zaupanja!

Foto: sds.si

Iz ankete, objavljene na portalu RTV MMC je povsem jasno, kaj si Slovenci v resnici želijo in to je, da Janševa vlada v isti sestavi konča mandat. Tako jih meni kar 62 odstotkov. Medtem pa je malo zaupanja v projekt globoke države, imenovan Koalicija ustavnega loka – da bodo uspeli sestaviti vlado jih je prepričanih le 14 odstotkov. Anketa je še vedno aktualna, zato bo vmes prišlo še do sprememb rezultatov.

Na spletni strani RTv, so v članku z naslovom “Politika: Od Šarčevega odstopa do Janševe vlade in iskanja “novega Drnovška”” objavili tudi anketo iz katere je več kot očitno kaj si ljudje želijo in česa si ne želijo od slovenske politike. Kot kaže jih je kar 62 odstotka prepričanih, da bo ta vlada v isti sestavi končala mandat. Le 20 odstotkov pa jih je prepričanih, da bomo odšli na predčasne volitve.

Zelo majhen odstotek Slovencev – zgolj 14 – pa jih je prepričanih, da bo Koaliciji KUL uspelo zbrati 46 glasov poslancev ter oblikovati novo vlado, medtem ko je trem odstotkom ljudi povsem vseeno kaj se bo zgodilo. V članku so se sicer razpisali o aktualnem političnem dogajanju v tem letu. V njem obžalujejo nenaden odstop Marjana Šarca ob začetku leta, ki se ob tem ni posvetoval s koalicijskimi partnerji, saj je pričakoval predčasne volitve, vendar pa se je “zgodil” Janez Janša.

 

Avtor Domen Mezeg, več lahko preberete tukaj.