Anton Olaj: “Ali pristojni organi že preiskujejo razkritje podatkov Tanje Fajon? Upam, da se ne bo izkazalo, da imamo dvojna merila?”

Po eni od marčevskih sej državnega zbora so pojavila ugibanja, da bi lahko s strani zunanje ministri Tanje Fajon prišlo do razkritja tajnih podatkov. Na seji je namreč ministrica Golobove vlade predstavila nekaj podrobnosti vojaške pomoči Ukrajini s strani Slovenije.

Kljub temu, da naj bi bili nekateri podatki o pomoči Ukrajini označeni s stopnjo tajnosti, bi naj zunanja ministrica na seji državnega zbora govorila o konkretnih številkah. Tako se sedaj pojavljajo različne interpretacije ali je Fajonova razkrila tajne podatke ali ne.

V izogib nejasnostim bi tako bilo dobro, da bi organi pristojni za to področje raziskali dejanje in podali končne odgovore. Takšnega mnenja je tudi nekdanji prvi mož Policije dr. Anton Olaj. “Ali je Policija že zaznala sum KD in obvestila tožilstvo? Ali tožilstvo Ministrstvo za pravosodje že usmerja delo policistov? Upam, da se ne bo izkazalo, da imamo dvojna merila?” Na takšen način bi lahko po mnenju dr. Anton Olaj razblinili dvome ali pa potrdili nezakonito ravnanje zunanje ministrice.