Anton Olaj: “Policija bo sedaj očitno po nareku politike še stopnjevala represivnost ukrepanja.”

Foto: Policija

V torek sta DARS obiskala ministra Golobove vlade, Alenka Bratušek – infrastruktura in Boštjan Poklukar – notranje zadeve. Tudi tokrat se je izkazalo, da so bile nekatere začetne poteze te vlade izredno prehitre, poleg tega pa sta neposredno priznala veliko zmoto pri dosedanjem delu.

Ker se Slovenija v zadnjem obdobju utaplja v kolonah razgrete pločevine, si tudi vladajoča elita pred tem kot kaže ne more več zatiskati oči. Kot sta ob obisku DARS-a napovedala ministra vidita ureditev v ostrejšem nadzoru prometa na naših cestah. In kdo bo izvajal ta nadzor? Policija!?

To je pomembno predvsem iz vidika, ker je bila ena od prvih potez Golobove vlade ukinitev Avtocestne policije. Sedaj se več kot očitno kaže, da so to storili samo iz razloga, ker jo je ustanovila vlada Janeza Janše in ne zato ker bi bila nepotrebna kot so na začetku mandata ponavljali v Golobovi vladi. Do takšnega stališča in dosedanjega dela Golobove ministrske ekipe je kritičen tudi nekdanji prvi mož Policije dr. Anton Olaj: “Konceptualno zelo drugačen pristop zagotavljanja prometne varnosti, kot v času prejšnje vlade. Policija bo sedaj očitno po nareku politike še stopnjevala represivnost ukrepanja. Zgrešenost ukinitve avtocestne policije je vse bolj vidna.”

Vir: Twitter