Anton Olaj prepričan, da se na policiji ponavljajo stare zgodbe, ko le-ta vodi generalnega direktorja, ne generalni direktor policije

Foto: Zajem zaslona (Domovina)

V javnost so prišle informacije, da naj bi se na policiji dogajal grozljive zgodbe o šikaniranju in korupciji. Kot poroča Nova24TV je te prakse sedaj razkrila državna tožilka Mateja Gončin. Tako naj bi bil Boris Praznik – vodja sektorja za notranje preiskave in in integriteto podaljšana roka ljudi, ki to službo izkoriščajo za obračunavanje s posamezniki.

Omenjeni medij pri tem razkriva kar nekaj imen, ki naj bi bila vpletena v notranje obračune oziroma šikaniranje posameznikov, ki niso lojalni tej struji, ki trenutno vodi policijo. Vsa zadeva se je pričela odvijati, ko se je poprej omenjena državna tožilka, ki je vodila postopek proti Kavkaškemu klanu odpovedala varovanju in je razkrila delovanje nekaterih v policiji.

Na vse te navedbe se je odzval nekdanji prvi mož policije dr. Anton Olaj, ki je prepričan, da se nam ponavljajo stare zgodbe. “V intervjuju za Večer 25.9.2021 sem napovedno izjavil: “Prej je policija vodila generalnega direktorja. Zdaj policijo vodim jaz”. Glede na sedanje dogajanje v Policiji je videti, da je zopet vse po starem, zato me vsebina spodnjega članka ne preseneča,” je zapisal nekdanji prvi mož policije dr. Olaj.

Vir: X in Nova24TV