Anton Olaj: “Pri domnevno zmotnem obisku policije pri Borisu Tomašiču se zbuja občutek po provociranju ter zbujanju moči.”

Foto: Zajem zaslona

Po tem, ko je policija opravila hišne preiskave pri voditelju Nove24 TV Borisu Tomašiču, ki pa sploh ni bil med osumljenci, sedaj kot kaže policija nadaljuje kazanje svoje moči. Precej nenavadno je namreč, da naj bi se po pomoti še ne mesec dni po odmevnih preiskavah policisti zmotili in kar z dvema voziloma, obiskali dom Borisa Tomašiča.

https://x.com/dr_Olaj/status/1797878069077913837

Vodeitej omenjenega medija je namreč objavil posnetek kjer se pred njegov dom pripelje osebno policijsko vozilo, malo nižje na poti k hiši pa je dobro viden še kombij policije.Pravkar so prišli policaji z marico na moj dom. Na vprašanje za kaj so prišli, so rekli, da so se zmotili in odšli. Policija to je nadlegovanje. V sredo ste točno vedeli kakšen je moj naslov,” je zapisal Boris Tomašič.

Ob tem nenavadnem dogodku se je oglasil tudi nekdanji prvi mož policije dr. Anton Olja:”Se zgodi in v normalnih razmerah to nebi zbujalo pozornosti. Se je pa težko izogniti občutku, da gre za provociranje in razkazovanje moči, kar ni poslanstvopolicije. Odgovorni policijski šef bi to preveril in uredil potrebno.” Pri vsej zgodbi pa je najbolj zanimivo, da se to dogaja danes, ko naj bi Golob policijo očistil janšitov, ki naj bi v preteklosti po njegovo izvajali teror nad državljani.

Vir: X