Anton Olaj sprašuje zakaj bi moralo Ustavno sodišče kot najvišja instanca v državi polagati račune evropski komisarki!?

Foto: Zajem zaslona Twitter

“US je najvišja pravna instanca v državi. 3.a člen Ustave je v zvezi s prenosom suverenih pooblastil na EU oblikovan skrbno, previdno, kaskadno in ventilno (sem avtor prvega osnutka besedila), v skladu z izkušnjo nemškega sodišča: primeri Solange I in II. Berite vsako besedo.” Je le eden od odzivov, ki ga je sprožil razkritje evropskega poslanca dr. Milana Zvera, vezanega na obisk evropske komisarke Vere Jourove in avtor katerega je pravnik dr. Miha Pogačnik.

Minuli teden je namreč evropski poslanec dr. Milan Zver dosegel, da je prišlo do objave internih dokumentov, vezanih na obisk evropske komisarke Vere Jourove v Sloveniji. pri tem je prišlo do razkritja, da je komisarka veliko razpravljala tudi o noveli Zakona o RTV in to celo z Ustavnim sodiščem, kar pa je doslej vztrajno zanikala.

Razkrite podrobnosti obiska evropske komisarke, so spodbudile tudi nekdanjega prvega moža policije dr. Antona Olaja, da “zahteva” pojasnilo okoli takšnega postopanja predstavnika Evropske komisije. “Ne razumem. Ali EK meni, da US ni najvišja pravna instanca v državi in da mora polagati račune evropski komisarki mednarodne organizacije EU? Menim, da za kaj takega ni podlage v primarnem pravu EU. Mogoče lahko profesor @DrPogacnik kaj več pove?”, je zapisal dr. Anton Olaj. Pri tem kot že rečeno je dr. Miha Pogačnik potrdil navedbe, da je Ustavno sodišče najvišja pravna institucija v državi ter so prenosi suverenosti na EU skrbno načrtovani.

Vir: Twitter