Anže Lanišek s svojo potezo osupnil svet in se zapisal med legende smučarskih skokov! Čestitke in poklon Anže!

Foto: Twitter FIS Ski Jumping

Kartonasta podoba poljskega skakalnega asa Dawida Kubackega v rokah Anžeta Laniška na končni slovesnosti je osupnila tako športno kot preostalo svetovno javnost. Poljski skakalec se je namreč pred zadnjimi tekmami v Planici odpravil domov k svoji družini in ženi, ki se bori za življenje. S tem se je odpovedal boju za uvrstitev na zmagovalni oder v skupnem seštevku letošnjega svetovnega prvenstva v smučarskih skokih.

S to odločitvijo je Dawid Kubacki omogočil, da je tretje mesto in stopničke osvojil naš skakalec Anže Lanišek. Na končni prireditvi je slovenski šampion s kartonasto podobo poljskega skakalca pokazal, kdo si je letos dejansko zaslužil mesto med prvimi tremi na svetu. Ob podelitvi priznanj in izjavah za javnost je Lanišek pokazal izredno čustvenost in sočutje s Poljakom, hkrati pa poudarja, da razmišlja celo o tem, da bi medaljo podaril Kobackemu.

Poteza Anžeta Laniška je obšla svet in naletela na izredno tople odzive in podporo tako Dawidu Kubackemu kot Anžetu Lanišku. Uradna stran FIS-a je ob tem celo zapisala, da gre za dejanje, ki pušča brez besed.

Vir: Twitter