Anže Logar za PortalPlus: “Če bodo izdelki trenutne vlade podobni današnjim, bi bilo dobro, da obljubijo, da ne bodo več delali”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Predsedniški kandidat, nekdanji minister in poslanec dr. Anže Logar je za PortalPlus svoj pogled na trenutno vlado strnil v razmišljanju z naslovom “Brezpilotno letalo obljub”. Na začetku je pozdravil napoved Goloba, da sedaj ne bodo več obljubljali ampak bodo samo rezultati, vendar je dodal, da v kolikor bodo rezultati podobni današnjim, morajo obljubiti tudi, da ne bodo več delali.

Po mnenju Logarja bi bilo dobro najprej, da bi se vlada sploh usedla skupaj in se dogovorila, kaj smiselnega sploh želijo narediti. To velja še predvsem iz razloga, ker imajo trenutno koalicijsko večino, ki zlahka skozi spravi tudi najtežje reforme. Trenutno pa se v Sloveniji pod Golobovo vlado srečujemo z negiranjem celo naravnih zakonitosti.

V nadaljevanju razmišljanja je dr. Anže Logar nanizal nekaj ne ravno bleščečih potez aktualne vlade. “Nacionalni interes. Branjenje koruptivnih vodstvenih ekip v slovenskih podjetjih za ceno ohranjanja statusa quo z narativom, da ščitimo domače lastništvo. In so se podjetja, mediji in politika ukvarjali samo s tem, da bi tujcem preprečili lastniški vstop v podjetja. Epilog? Pozabilo se je na core business podjetij, slabih praks se ni kaznovalo. Na koncu je še več podjetij za manj denarja prešlo v tuje roke. Čista matematika. Ko le ne bi zganjali nacionalnega interesa …”, je prepričan dr. Logar.

Celoten članek vam je na voljo tukaj.

Avtor: dr. Anže Logar

Vir: PortalPlus