Asta Vrečko po vzoru svojega idola Josipa Broza Tita arogantno in nespoštljivo do drugače mislečega novinarja Planeta TV!

Asta Vrečko. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Edvard Kadič)

Asta Vrečko dokazuje, da njen idol ni zastonj Josip Broz Tito, saj tudi sama izredno dobro uporablja prijeme proti vsem drugače mislečim. V zadnjem “soočenju” z novinarjem Planet TV je dokazala, da jo lahko sprašujejo samo tisti novinarji, ki so lojalni njeni trdi politiki in tisti, ki zastavljajo vprašanja po njenem okusu.

Novinar Luka Svetina, ki danes deluje na Planet TV velja za enega najbolj neodvisnih v svojem poklicu in pri svojem delu zasleduje cilj nepristranskega ozaveščanja ljudi. Tudi tokrat je želel neposredno od ministrice Aste Vrečko prejeti odgovore, če se pod njenim vodstvom dejansko dogaja mobbing na ministrstvu, na katerga opozarjajo nekateri zaposleni. Pri tem pa naj bi ministrica izredno neažurno ukrepala ob takšnih opozorilih.

Kot je poročal omenjeni medij je ministrica že pred izjavo za javnost preverjala, kdo jo želi kaj vprašati in kaj jo želi vprašati. Kljub nasprotovanju, da lahko novinar Luka Svetina pride do vprašanja, je ta kasneje le prišel do tega. Vendar pa je bil odgovor ministrice izredno aroganten in na vprašanje ni želela odgovoriti. To samo kaže, da še kako dobro posnema prakso svojega vzornika Tita, ob kipu katrega tako rada pozira.

Foto: Demokracija

Na koncu pa je še najbolj zanimivo, da je ravno Asta Vrečko podpirala politične aktiviste na RTV Slovenija, ki so se domnevno borili za neodvino novinarstvo.

Vir: Planet TV