Asta Vrečko v zraku zaradi pojasnil Vinka Gorenaka, da je v pol leta porabila 3 krat več denarja kot njen predhodnik

Foto: Zajem zaslona Twitter / Nejc Brence)

Že večkrat se je izkazalo, da Golobova vlada zelo razsipno razpolaga z davkoplačevalskim denarjem, ko gre za njihove potrebe. V naslednjem koraku pa državljanom hitro obesijo nove obremenitve, da se ta poraba pokrije. Kot kaže so pri porabi davkoplačevalskega denarja najbolj “pridne” ravno ministrice Golobove vlade.

Tako je nekdanji minister in poslanec dr. Vinko Gorenak navedel nekaj številk okoli denarja porabljenega za tako imenovano reprezentanco s strani kulturne ministrice Aste Vrečko. Te kažejo, da je v letu 2022 v šestih mesecih porabila 3 krat več denarja, kot v eneakem obdobju Vasko simoniti. Če je v prvi polovici leta 2022 Vasko Simoniti porabil nekaj več kot 2.500 evrov, je mnistrica Asta Vrčko v drugi polovici leta porabila več kot 13 tisoč evrov.

Še bolj je bila razsipna v letu 2023, ko je v samo 6 mesecih porabila več kot 40 tisoč evrov. Ob teh številkah je seveda v zrak skočila Asta Vrečko in se branila, da gre za znesek celotnega ministrstva ne samo nje. Pred tem pa je navajala, da je šel denar za različne proslave oziroma sprejeme. Vendar kot kaže tudi tokrat številke ne lažejo.

Vir: X