Asta Vrečko zaradi neposlušnosti pričela s čistko na Ministrstvu za kulturo?

Asta Vrečko. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Edvard Kadič)

Ali ni takratna opozicija, danes koalicija v času vlade Janeza Janše govorila o padcu demokratičnih standardov v Sloveniji? Danes pa ravno ti ljudje standarde demokracije kot kaže potiskajo na najnižjo možno točko. Pri tem ni nobena izjema ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki sekretarju pobira pooblastila zaradi njegove neposlušnosti.

V javnost je prišlo pismo sekretarja Marka Jenšterleta, ki obrazlaga, da mu je odvzela pooblastila za vodenje Službe za slovenski jezik. Razlog odvzema pooblastil je bil nastop Jenšterleta na seji Odbora za kulturo. Kot navaja sekretar je razlog za takšno odločitev, ker je na seji zagovarjal svoja stališča, hkrati pa mu je ministrica na tej seji prepovedala udeležbo.

Hkrati je Marko Jenšterle objavil še sklep o preklicu pooblasti in zabeležko sestanka z ministrico in državnim sekretarjem. V izogib sprenevedanju ministrice je objavil še vabilo na sejo, magnetogram njegove razprave in vseh preostalih razprav. S takšno potezo je kot kaže ministrica posegla v demokratična načela, ki bi morala veljati tudi na ministrstvu.

Vir: Twitter