Aurelio Jurij nad Rosvito Pesek zaradi stališča, da depolitizacijo RTV Slovenija razume kot čiščenje policije janšizma

Foto: Zlepljenka

V Sloveniji smo dobili režim, ki na eni strani dovoljuje vmešavanje v neodvisne institucije s strani predsednika vlade, na drugi strani pa je vsaka kritika drugače mislečih prepovedana. Tako smo denimo priča priznanju predsednika vlade, da ministrici naroči očiščenje določenih kadrov in nenazadnje nacionalnega medija, pri tem pa se mu popolnoma nič ne zgodi.

Poleg tega imamo pa ljudi, ki jim takšno ravnanje predsednika ni sprejemljivo in na to glasno opozorijo, so deležni različnih kritik. Ena takšnih je novinarka na RTV Slovenija Rosvita Pesek. Omenjena novinarka je namreč opozorila, da se ji depolitizacija, ki jo naj bi izvedel Robert Golob na RTV Slovenija zdi enaka, očiščenju janšistov na policiji, ki jo je naročil predsednik vlade Robert Golob.

Povedano drugače je za Peskovo ravnanje na RTV Slovenija enako kot se je dogajalo na policiji in ravnanje katerega je priznal sam predsednik vlade. To pomeni, da je potrebno vse drugače misleče odstraniti tako s policije kot RTV Slovenija. Takšno stališče je seveda naletelo na ogorčenje nekdanjega poslanca SD, stranke, ki danes sestavlja koalicijo in podpira takšno ravnanje premierja. Avrelio Jurij je namreč Rosvito Pesek obtožil, da simpatizira z Janezom Janšo in sedaj kritizira levi pol. Hkrati ji je očital, da v času vlade Janeza Janše nikoli ni izrekla podpore sodelavcem.

Pri tem stališču pa bi bilo dobro, da bi se Jurij vprašal zakaj, Rosvita Pesek takrat ni podprla sodelavcev na RTV Slovenija? Verjetno zato, ker kot je danes znano ni šlo za boj za novinarsko svoboda, ampak očitni politični aktivizem.

Vir: X