Aurelio Jurij zopet pokazal svoj domet? Tokrat Milana Kučana in Janeza Drnovška postavil pred dr. Jožeta Pučnika

Aurelio Jurij. Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Tako kot mnogi posamezniki, se kot kaže tudi nekateri nekdanji politiki po 30 letih ne morejo sprijazniti, da je Slovenija šla po poti samostojnosti. To kažejo predvsem izjave s katerimi pred borce za samostojno Slovenijo in tvorce države dajejo večne nasprotnike takšni zamisli in nenazadnje ureditvi.

Tokrat je svoj družbeno-politični “domet” pokazal Aurelio Jurij, ki ga je zbodlo pisanje Dnevnika na račun Boruta Pahorja in priznanja dr. Jožetu Pučniku velikih zaslug za življenje, ki ga živimo danes v samostojni Sloveniji. Nekdanji politik je namreč kritiziral izjavo Boruta Pahorja, da se dr. Jože Pučnik uvršča na sam vrh slovenske politične zgodovine.

Jurij namreč tam vidi predvsem Janeza Drnovška in Milana Kučana. Predvsem za slednjega je izredno bodro znano, kako je vse do zadnjega nasprotoval samostojni državi in upal na nadaljevanje Jugoslovanske zgodbe. Danes pa ga želijo nekateri kot enega najzaslužnejših za samostojnost. Jurij je še nekdanjega predsednika Boruta Pahorja umestil v stranko SDS in to samo zato, ker je imel pogum izpostaviti zasluge dr. Jožeta Pušnika.

“Temu vašemu stališču se reče GREZNICA….skrajno nesramno in neodgovorno tako do Boruta Pahorja kot tudi do zgodovinske resnice o Pučniku. Da vas ni sram,” je takšno izjavo nekdanjega politika ocenil dr. Vinko Gorenak.

Vir: Twitter