Ministrstvo za infrastrukturo je podpisalo sklep, s katerim se imetnikom mesečnih, polletnih in letnih vozovnic IJPP avtomatično podaljša veljavnost, saj jih zaradi neobratovanja javnega potniškega prometa niso mogli koristiti.

Od 16. marca letos zaradi epidemije koronavirusa ne obratuje javni potniški promet. Uporabniki oziroma imetniki terminskih vozovnic (mesečnih, polletnih in letnih) so se na ministrstvo tako obrnili z vprašanji, ali lahko pričakujejo povrnjena sredstva za nakup terminskih vozovnic, oziroma, ali bo ministrstvo veljavnost vozovnic podaljšalo.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je podpisal sklep, na podlagi katerega se podaljša veljavnost vozovnic. Imetnikom polletnih in letnih vozovnic bo veljavnost podaljšana najmanj za čas, ko javni linijski promet ni obratoval, imetnikom mesečnih vozovnic pa najmanj število dni do konca veljavnosti marčevske vozovnice, katere niso mogli koristiti.

Datum ponovne obuditve javnega linijskega prevoza potnikov je 11. maj 2020. Podaljšanje veljavnosti vozovnic bo sistemsko zagotovil SŽ Potniški promet d.o.o. v vlogi vodilnega partnerja konzorcija, ki izvaja vzdrževanje in nadgradnje sistema IJPP. Prodajna mesta s temi postopki tako ne bodo dodatno obremenjena.

Vir: Ministrstvo za infrastrukturo