Bernard Nežmah v Uri moči predstavil kako je trenutna oblast z neopazno, skrito in podtalno spremenila jezik

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

V zadnji oddaji Ura moči je nekaj “krepkih” na račun trenutne oblasti oziroma vlade Roberta Goloba, izrekel Bernard Nežmah. V svojem razmišljanju je izrazil mnenje, kako je trenutna vlada s pojmovanjem nekaterih pojmom dejansko spremenila jezik oziroma njegovo razumevanje.

V oddaji je Nežmah dejansko te zadeve prikazal na konkretnem primeru. Tako je zadevo prikazal na samem poročanju osrednjih medijev s protestov v Franciji in protestov, ki smo jim bili priča v Sloveniji. Analitik je tako povedal, da mediji, ki poročajo s protestov v Franciji, nikoli ne poročajo, da je francoska policija zaplinila mesto.

Na drugi strani smo bili v času Janeza Janše priča poročanju, da naj bi ob protestih v Sloveniji s strani policije priča zaplinjanju protestnikov. “To govori o neki neopazni, skriti in podtalni spremembi jezika, ki ima izredno močan, čustven učinek,” je izrazil stališče Bernard Nežmah. Po njegovem v nadaljevanju ljudje takšno vlado oziroma retoriko vzamejo za nekaj svojega, sama vlada pa s tem takšne “težke” besede infiltrira v družbo.

Vir: Twitter