Bi bilo dobro, da bi Ljudmila Novak kdaj pogledala izven bruseljskih okvirjev? Morda tudi zaradi njene promocije RTV vidi kot nepristransko novinarstvo?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

V ponedeljek se stavki na RTV Slovenija ni mogla izogniti tudi evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je mnenja, da RTV Slovenija predstavlja “neodvisno novinarstvo, ki je hrbtenica demokracije”. “Ko človek danes pogleda naslovnico MMC, je sicer težko govoriti o pomanjkanju novinarske svobode. Verjetno pa še težje o neodvisnosti …” so besede s katerimi je te navedbe Novakove pospremil novinar Luka Svetina.

“Neodvisno novinarstvo je hrbtenica demokracije. Želim si, da bi ta vitalni del naše družbe še naprej predstavljala tudi @RTV_Slovenija. Ne hlapci, pač pa svobodni ljudje oblikujejo napredno demokratično družbo, v kateri tudi sama želim živeti,” je zapis s katerim je Novakova dejansko izrazila podporo stavkajočim na RTV Slovenija. Posledica takšnega stališča je morda tudi dejstvo, da so v omenjeni medijski hiši Novakovo večkrat postavili na prvo mesto po priljubljenosti v politiki.

Pri njenem stališču bi bilo morda dobro, da bi prisluhnila ljudem in stališču, ki ga gojijo do RTV Slovenija. S tem bi dobila veliko bol realno sliko o njeni nepristranskosti in neodvisnosti, ki jo zastopajo tamkajšnji sindikati.

Vir: Nova24TV