Bi Jonas Žnidaršič poslance, ki pomagajo prizadetim v ujmi kar obesil?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Nejc Brence)

Poslanci so včeraj na izredni seji razpravljali in odločali o nekaterih predlogih s katerimi bo vlada lažje pomagala prizadetim v zadnji ujmi. Še pred sejo je na kolegiju predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič izpostavil, da bi lahko imela koalicija težave z večino, vendar jim je opozicija že pred tem napovedala podporo, saj gre vendar ukrepe, ki bodo pomagali ljudem v stiski. Tako je Rado Gladek iz SDS napovedal, da bo večina poslancev lahko prišlo.

Žal pa na kolegiju ni prisotnih poslancev Levice, bilo pa bi morda dobro, če ne bi bilo tudi predstavnika SD. Jonas Žnidaršič je namreč podal predlog, da bi poslance, ki naj bi pomoč prizadetim v ujmi izkoriščali za promocijo kar obesili. Poslanec NSi Jožef Horvat je ob tem opozoril, da so ravno poslanci SD epidemijo kovida izkoriščali za promocijo, hkrati pa je takrat umiralo veliko število ljudi.

Takrat ni nihče govoril o nikakršnih sankcijah poslancev, kaj šele o tako bizarnih zadevah. Žal pa je Žnidaršič podal celo predlog, da bi nekatere poslance obesili kar sredi Prešernovega trga.

Vir: Spletni časopis