Bi kandidatura Milana Brgleza za predsednika republike, Milanu Kučanu predstavljala priložnost za odstop od podpore Nataši Pirc Musar?

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Novinar Bojan Požar je včeraj objavil, da bi se lahko zgodilo, da bi Milan Brglez s podporo Socialnih demokratov (SD) kandidiral za predsednika republike. Za takšno potezo naj bi se odločil, ker je začutil veliko priložnost, hkrati pa Požar navaja, da bi to lahko pomenil konec upov za Natašo Pirc Musar.

Novinar Požar ob tem še poudarja, da bi takšna kandidatura lahko bila tudi priložnost za Milana Kučana, saj bi mu to po njegovih navedbah omogočalo časten odstop od podpore Pirc Musarjevi.

Ob tem spomnimo, da je v začetku poletja Milan Kučan napovedal podporo kandidaturi Nataše Pirc Musar za predsednico republike. Že takrat se je “iskrilo” med Robertom Golobom in Milanom Kučanom, saj je Golob kot morebitno kandidatko “ponudil” Marto Kos, ki je kasneje od morebitne kandidature odstopila.

Na drugi strani se Nataša Pirc Musar v zadnjem obdobju “zapleta” v vse več zadev, ki bi ji lahko omajale podporo, zato morda na levici iščejo novega kandidata, ki bi ga pripeljali v predsedniško palačo.

Vir: Twitter