Bi Stranka Alenke Bratušek javno delovanje RTV Slovenija urejala z Gregorčičeve 20?

Foto: Twitter

Da bomo v Sloveniji kmalu stopili v super volilno leto 2022, se kaže na vsakem koraku. Kot vse kaže, so tudi v KUL-u spoznali, da so njihovi poskusi rušenja vlade Janeza Janše brez vsakega uspeha in argumentacije. Ker tudi zadnje javnomnenjske raziskave bolj slabo kažejo, da bi stranke zbrane, v KUL, lahko sestavile novo vlado, so le-te dejansko že začele s kampanjo.

Pri tem so zelo intenzivni v Stranki Alenke Bratušek (SAB), ki od svojega znamenitega plakata, kako naj bi vlada Janeza Janše rekordno zadolžila Slovenijo, sedaj prihajajo na dnevne objave z odštevanjem do novih volitev in kaj vse bodo spremenili v primeru, da sestavijo koalicijo.

Vendar se pri nekaterih objavah zastavlja vprašanje, ali so te tako neposrečene ali si jih v stranki razlagajo malo po svoje? Ena od teh je tudi včerajšnja, ko so objavili, da še 145 dni manka, da bo RTV spet v službi javnosti. Ali ni RTV Slovenija javni zavod, katerega poslovanje nadzira programski svet in nadzorni svet? Samo programsko shemo mora tako potrditi programski svet, kar je v zadnjem primeru PPN 2022 tudi storil.

Zato je objava SAB še toliko bolj nerazumljiva. Si torej v primeru prevzema oblasti želijo RTV Slovenija, ki bo poročal po navodilih iz Gregorčičeve ulice 20 v Ljubljani? Kot vse kaže si ravno v strankah zbranih o v KUL, želijo vmešavanja politike v delovanje RTV Slovenije in ne trenutna oblast, kot jim to vseskozi očitajo.

Vir: Twitter