Bizarno do obisti! Ministrici Vrečko pomenijo več komunistični spomeniki kot uničeni domovi?

Foto: Nova24TV

Ljudje že skoraj 14 dni iz dneva v dan prelagajo lopate in odvažajo uničeno imetje, ministrica Asta Vrečko pa se ukvarja s komunističnimi spomeniki. Ljudje so se po uničujoči ujmi znašli pred dejstvom, da dejansko nimajo kje spati in živeti kot človeka vredno življenje, ministrica pa med tem čisti komunistični spomenik.

“Po našem skupnem ogledu obisku Begunj na Gorenjskem z Zavodom za varstvo kulturne dediščine se je organizirala izjemna solidarnostna akcija čiščenja Ravnikarjevega Spomenika talcem. Stanje je v primerjavi s petkom neprimerljivo,” je zapisala ministrica na Twitterju. Res žalostno, da je ob obisku begunj ministrica videla uničen samo spomenik komunistične revolucije, mnogi uničeni domovi pa se je niso dotaknili.

“To je pa neverjetno: ljudje brez domov, šest jih je umrlo, škode je nekaj milijard, ti pa se ukvarjajo s čiščenjem nekih stečkov. Naj preštejejo koliko tam ustreljenih je KPS sama naznanila Nemcem. In naj začnejo pri Tonetu Tomšiču ali Stanovnikovemu bratrancu Alešu,” se je na takšno stališče odzval Boštjan M. Turk.

Vir: Nova24Tv in Twitter