Bizarno – Golobova vlada v energetiko vložila 3 krat več kot naj bi po njegovih ocenah bilo potrebno za sanacijo škode ob poplavah

Foto: Twitter Marjan Žandar

Predsednik vlade Robert Golob je popolnoma izgbil stik z realnostjo ali pa se ne zaveda moči narave, ki se je pokazala z zadnjimi poplavami? Dejansko je že v času divjanja naraslih voda podajal pavšane ocene škode, hkati pa se odpovedoval evropskemu denarju. Vse skupaj je želel prevaliti na zakonodajo, ki bi naj Sloveniji po njegovem omogočala pridobitev samo 6 % nastale škode.

Z vsakim centimetrom odtekanje naraslih voda, se v Sloveniji kažejo večje in večje razsežnosti zadnjih uničujočih poplah. kljub temu je premier ocenil, da naj bi bilo škode za okoli 500 milijonov evrov, kar bi na obsežnost poplav lahko pomenilo skoraj norčevanje iz prebivalcev.

Nekateri so namreč v zadnjih poplavah ostali brez domov, drugim so ostali samo zidovi, tukaj so še osebna vozila, na koncu pa se je potrebno prebiti do ljudi, ki so ostali odrezani od sveta. In ob tem predsednik vlade pride na dan s podatkom 500 milijonov evrov škode ter se odreče evropskemu denarju. na drugi strani pa  dobrem letu vladanja za energetiko nameni 1,5 milijarde evrov. Kaj bo ljudem Globov zeleni preboj, če nimajo domov, kjer bi lahko živeli človeka dostojno življenej?

Vir: Twitter