Bizarno! Je Tanja Gobec za politični aktivizem v svoji oddaji prejela nagrado RTV Slovenija za izstopajoče, nadpovprečne dosežke?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Iz dneva v dan smo političnemu aktivizmu priča tudi na nacionalni RTV Slovenija, ki bi morala biti daleč najbolj uravnotežen medij v slovenskem medijskem prostoru. Nič drugače ni veljalo za pred kratkim ukinjeno oddajo Politično s Tanjo Gobec. Tako smo lahko iz tedna v teden po nedeljski oddaji na socialnih omrežjih brali odzive – a političnih oseb, kako aktivistično so bile pripravljene oddaje.

Sedaj so se na RTV Slovenija “izkazali” še z eno potezo, ki več kot očitno kaže, da omenjen medi ne sledi cilju pluralizma in medijske neodvisnosti, ampak izrazitemu političnemu aktivizmu. Tako je namreč Tanja Gobec včeraj prejela nagrado RTV Slovenija za izstopajoče, nadpovprečne dosežke. Poleg tega so nagrado prejeli še Seku M. Konde, ki je med drugimi Slovence poimenoval za “zaplankane živali” ter Adrijan Bakič za oddajo Globus.

Dober poznavalec slovenskega medijskega prostora Edvard Kadić je ob tem povedal, da gre za pravo bizarnost. Nagrade za izstopajoče dosežke so prejeli namreč ustvarjalci oddaji, ki so bile ukinjene.

Vir: Twitter