Saj ni res, pa je. Par iz Finske je izgubil skrbništvo nad njuno 15-letno hčerko, ker ji nista dovolila, da bi šla na hormonsko terapijo, s katero bi ta “popravila” svoj spol. 

Vse skupaj se je začelo pred dvema letoma, ko se je družina iz Finske preselila v eno izmed držav Evropske unije. Tedaj je najstnica staršema povedala, da se je znašla v napačnem telesu in zahtevala hormonsko terapijo. “Šele petnajst let je bila stara, ko je zahtevala hormonsko terapijo, zato ji tega nisva mogla dovoliti,” je v zvezi z zadevo povedala mati najstnice.

Hčerka je bila jezna
Ker sta starša najstnici zavrnila željo, je ta postala jezna in le nekaj tednov kasneje je eden izmed njenih prijateljev kontaktiral policijo in podal kazensko ovadbo zoper njena starša. Kmalu zatem je vlada neimenovane države Evropske unije odločila, da se staršema odvzame skrbništvo.

“Potem, ko se je le nekaj mesecev prej oblačila zelo provokativno in ženstveno, se je sedaj pričela oblačiti v bolj moška oblačila, tako kot druge prijateljice iz tolpe novih prijateljev,” je glede spremembe komentirala mati. “Rekla je celo, da želi takoj pričeti hormonsko terapijo in kasneje odstraniti še prsi.”

Redkokdaj še spregovori z njima
“Seveda je bilo hudo, da je to želela in počela lastna hči, ampak še huje je, da so se z njo strinjale tudi oblasti. Bila sva naivna, ko sva mislila, da se bodo zdravniki in oblast strinjali z nama. To je bila velika napaka,” je izpostavil oče. Starša pravita, da njuna najstniška hči, ki se sedaj identificira, kot mlad moški, redko kdaj sploh še spregovori z njima.

Po ogledu posnetka njune hčerke, ki je prestala šestmesečno hormonsko terapijo, je oče povedal: “Brez pretiranega dramatiziranja lahko rečeš, da ko se spremenijo glas, videz in osebnost, je tako, kot da bi ubili našega otroka”. Število otrok, ki želijo spremeniti svoj spol, narašča, odkar so ekstremistični, kulturno marksistični mediji pred nekaj leti pričeli oglaševati transspolno ideologijo in jo tržiti, poroča Voice of Europe.

Napotitve na transseksualno kliniko NHS v Veliki Britaniji so narasle z 94 leta 2010 na 2.519 v lanskem letu, najmlajši pacient je bil star komaj tri leta. Na Finskem je bila transspolna klinika v tamkajšnji univerzitetni bolnišnici v Tampereju priča številnim primerom, število mladih pacientov se je v zadnjih šestih letih kar početverilo. Veliko prahu je dvignila odločitev, ki jo je pred približno tednom dni najavil škotski par in sicer, da bo njunemu petletnemu sinu dovoljeno, da prične s postopki spreminjanja spola.

Avtorica Hana Murn, prispevek je bil prvotno objavljen tukaj.