Bizarno, ko se zdi, da nižje ne gre, Asta Vrečko za proteste proti vladi Janeza Janše s pokojnino za posebne zasluge nagradi agitatorja Borisa A. Novaka!

Foto: Zajem zaslona Twitter / Miha

Ob nekaterih potezah Golobove ministrske ekipe človek res včasih pomisli, da nižje ne gre. A po tem se pojavi poteza katerega od ministrov, ki to kako hitro demantirajo in v zadnjem obdobju je pri tem najbolj “aktivna” ministrica za kulturo Asta Vrečko. Na drugi strani pa se glede na njene poteze zastavlja vprašanje, če sedaj ne plačuje uslug posameznikom, ki so jim pomagali na oblast.

Kljub mnogim opozorilom, da je ministrica s podelitvijo denarne Prešernove nagrade za nazaj Svetlani Makarovič prekoračila pooblastila, le ta ne popušča. Sedaj se je odločila in sporočila, da bo ministrstvo podelilo pokojnine za posebne zasluge na področju kulture. In kdo bo zpet deležen te pokojnine?

Ministrica je namreč sporočila, da bo od 1. oktobra to nagrado prejemal Boris A. Novak. Pri tem pa nikakor ne gre zanemariti dejstva, da je ministrica ukinila Muzej slovenske osamosvojitve, danes p nagrado oziroma pokojnino podeljuje nekomu, ki je odkrito v državo vabil ilegalne migrante in jih podpiral. In to še ni vse, Boris A. novak je bil eden glavnih agitatorjev petkovih protestov, kar se mu je kot kaže dobro obrestovalo, saj ga bo sedaj miistrica dodobra nagradila.

Vir: Twitter