Bizarno! Koalicija mladim čebelarjem odrekla pomoč pri organizaciji Mednarodnega prvenstva mladih čebelarjev v Sloveniji

Čebelnjak | Avtor MKGP

Čebela in Krajnska čebela nista poznani samo Slovencem ampak jo tudi Evropa in svet povezujeta s Slovenijo. S tem posledično se dviguje prepoznavnost naše dežele, ki pa kot kaže trenutni oblasti ni v interesu in imajo kot kaže raje, da nas bodo poznali kot podpornico Ruske agresije na Ukrajino.

V poslanski skupini SDS so namreč vladi predlagali, da bi Čebelarski zvezi pomagala pri organizaciji Mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev v Sloveniji. Vse kaže, da ker je šlo za predloge opozicije so v koaliciji vse predlagane sklepe zavrnili in s tem mladim onemogočili, da bi v svet ponesli sliko o Slovenije ter slovenske čebele.

“Ne le pri športu, povsod se država preko ministrstev vključuje v evropska in svetovna prvenstva. Pri čebelarstvu, kjer smo Slovenci svetovni prvaki po prepoznavnosti, pa je država dvignila roke in je to zdaj slovenski & mednarodni problem,” je na odboru za kmetijstvo opozoril poslanec SDS Toma Lisec.

To takšnega stališča koalicije je kritična tudi vodja poslanske skupine Jelka Godec. Kje je zdaj veliki borec za čebelarje @ZidanDejan? Sramota za celotno @vladaRS, da ne zagotovi 150.000€ za izvedbo mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev. Je pa denar za različne strateške svete,” je zapisala Jelka Godec.

SDS-ova poslanka Alenka Helbl pa je na seji odbora opozorila, da koalicija napačno interpretira predlagane sklepe. Ne gre namreč za 100-letnico društva ampak Mednarodno tekmovanje mladih čebelarjev.

Vir: Twitter