Bizarno! Na RTV izjavo Sandre Bašič Hrvatin o cenzuri kot odgovornem medijskem delovanju vzeli za svojo!?

Foto: Zajem zaslona Facebook

V razvitih demokratičnih državah ljudje od nacionalnega medija pričakujejo, da ji podaja objektivne podatke, predvsem pa da na njem ni cenzure. Kljub temu, da se Golobova vlada deklarira kot demokratična, s spremembo Zakona o RTV Slovenija in s tem posledično umestitvijo svojih kadrov, deluje ravno v nasprotju s temi standardi. Kot je pred časom za Radio Ognjišče opozoril vrhovni sodnik Jan Zobec pa prave demokracije ni brez pluralnosti medijev.

Žal je Slovenija danes pod Golobovo vlado prišla tako daleč, da se na nacionalnem mediju ne sme poročati o določenih temah. Vsi, ki bi si dovolili nameniti kritiko Golobovi vladi oziroma se niso v času Janševe vlade strinjali s političnimi aktivisti na RTV Slovenija pa morajo zapustiti svoja delovna mesta. In kot kažejo dogodki povezani z RTV Slovenija so na žalost mnogi za svoje vzeli dokaj bizarno stališče Sandre Bašić Hrvatin.

Seveda Bašić Hrvatinova velja za veliko podpornico tranzicijske levice in nenazadnje njihovo aktivistko. Tako so mnogi na RTv Slovenija sedaj ponotranili, da je odgovorno, da se o nekaterih zadevah ne poroča in stališčih ne razpravlja. Po njenem zapisu to ne gre za cenzuro ampak odgovorno medijsko delovanje. Tako zasebni leti predsednika vlade in pregrešno drago potovanje ministrice Ajanović Hovnik, katerim se je namenilo zelo malo medijskega prostora, niso cenzura ampak odgovorno medijsko delovanje. Po mnenju Bašić Hrvatinove in RTV Slovenija poraba davkoplačevalskega denarja pomeni odgovorno delovanje!?

Vir: X