Bizarno! Najprej pozivala k protestom ob epidemiji, nato pikala zastavice za umrlimi – danes hodi po Afriki, kjer po njenem obisku nekatere države uzakonijo smrt za homoseksualce!

Tanja Fajon in stranka SD. (Foto. Zajem zaslona Twitter/SD)

Za ljudi, ki nam danes vladajo bi lahko rekli, da njihova dejanja prehitevajo njihovo razmišljanje. V to kategorijo se nenazadnje uvršča danes zunanja ministrica in predsednica SD Tanja Fajon. Vse od nastopa vlade Janeza Janše in epidemije kovida dokazuje, da mnogokrat prehitro naredi kakšno dejanje, ki se na koncu izkaže za izredno nespametno.

Mnogi se še spomnijo, kako je Tanja Fajon s SD vabila ljudi v času največje epidemije na proteste proti vladi Janeza Janše. In to je počela ravno v času, ko je bilo še najmanj jasnega kaj prinaša ta epidemija in je množično primanjkovala zaščitne opreme.

Foto: Twitter

Ko je videla, da se z epidemijo ni šaliti in so umrli mnogi, je spremenila svojo retoriko in kaj hitro pričela za vse to kriviti ponovno Janeza Janšo. V SD so šli celo tako daleč, da so v Parku Tivoli pikali slovenske zastave, ki naj bi predstavljale umrle v tej epidemiji. Zanimivo je tudi, da je takrat pikala slovenske zastave, danes pa uradne obiske v tujini opravlja brez tega simbola.

Tudi sedaj, ko je zunanja ministrica se njeno postopanje ni nič spremenilo. Še več, takrat je vladi Janeza Janše očitala, da nas oddaljuje od jedrne Evrope. Danes, ko je ministrica pa svoje obiske izvaja v državah tretjega sveta. Tako se njene zadnje “pustolovščine” navezujejo na Afriko, kjer naj bi krepila odnose s temi državami in Slovenijo. In ravno v nekaterih afriških državah, kjer se sta se znašli tudi Urška Klakočar Zupančič in Mojca Šetinc Pašek uvajajo smrtne kazni za homoseksualce. In to se dogaja ravno Tanji Fajon, ki naj bi bila goreča zagovornica LGBT skupin.

Vir: Twitter