Bizarno! Nekdanji minister Aleš Zalar pohvalil Drago Šketa, ker je zaradi vožnje pod vplivom alkohola odstopil

Foto. Zajem zaslona (YouTube)

“Daleč smo padli, globoko zabredli, da smo zadovoljni, ker Šketa odstopil. Namreč, da generalni tožilec odstopi, potem ko vinjen ujet med vožnjo z avtomobilom,” se je na odstop državnega tožilca Draga Škete odzval novinar Bojan Požar. Po razkritju novinarja Bojana Požarja, da so policisti generalnega državnega tožilca ujeli vinjenega, je ta le ponudil svoj odstop. Vendar kot poudarja Edvard Kadič smo žal v Sloveniji le redko priča odstopom razadi integritete.

V zadnjem času skoraj ne mine dan, da se tako vladni predstavniki, kot nekateri pomembni funkcionarji ne ujamejo v kakšno afero. Zadnji v vrsti je Drago Šketa, katerega so po poročanju Bojana Požarja v petek ujeli vinjenega za volanom, za nameček pa naj bi po poročanju Spletnega časopisa, policija ta dogodek celo nekaj časa prikrivala. Ko je zadeva prišla v javnost se Šketa ni mogel več izogibati odgovornosti in je ponudil svoj odstop.

Najbolj biarna zadeva v tej zgodbi pa je, da nekdanji minister za pravsodje Aleš Zalar, državnega tožilca pohvali, ker je odstopil. Kot poudarja tudi Bojan Požar gre za zelo nenavadno pohvalo, saj državni tožilec poda odstop po tem, ko ga policisti ulovijo vinjenega za volanom. V kolikor bi veljala načela pravne države, bi državljani odstop tožilca dočakali tisti dan, ko so ga vinjenega ujeli policisti. pri nas pa se to godi, ko mediji prično poročati o tej zadevi.

Vir: X