Bizarno! Nova partnerica še poročenega predsednika vlade kar javno lobira za novi zakon in napada neodvisno državno inšpekcijo?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Sofija Pika Simič)

“Khm, ko nova zasebna partnerica – sicer še vedno poročenega – predsednika Vlade RS lobira za novo zakonodajo in javno napada formalno neodvisno državno inšpekcijo.” S temi besedami je novinar Bojan Požar pospremil zapis Tine Gaber o noveli Zakona o zaščiti živali.

Ko v Sloveniji mislimo, da smo videli že vse in nas nič ne more več presenetiti pod vlado Roberta Goloba, se zgodi nov unikum v svetu. Sedaj ne samo, da smo priča pritisku vlade oziroma njenih “tihih svetovalcev” vmešavanja v prehranske navade otrok, sedaj bi želeli prevzeti že nadzor nad neodvisnimi državnimi institucijami.

Tako denimo nova partnerica predsednika vlade, ki naj še vedno ne bi bil uradno ločen, kar javno lobira za sprejetje novele Zakona o zaščiti živali. Ob tem pa kot izhaja iz njenega zapisa tudi napada formalno neodvisne inšpektorje in inšpekcijske službe. Tako kot kaže želi vlada še na eno področje poseči s svojim vplivom. Neodvisne institucije pod Golobovo vlado bodo tako kot kaže ostale samo tiha želja?

Vir: Twitter