Bizarno! Po mnenju Tamare Vonta se ob nedeljah ne dela, ker je potrebno delavce bolje plačati in tako naj bi bilo tudi prihajajoči ponedeljek

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Poslanska skupina SDS)

Ujma, ki je Slovenijo prizadela minuli teden je za sabo pustila pravo razdejanje in ob tem se je pokazala človeška solidarnost. Mnogi so že v soboto, večina pa nedeljo in preostale dni na pomoč hiteli prizadetim v poplavah, z namenom, da se čim hitreje odpravijo posledice ujme. Že v začetku tedna je zaživela aplikacija Poplave 2023 s pomočjo katere so ljudje ponudili različne oblike pomoči. Kljub vsemu se je Golobovi vladi zdelo smiselno, da šele 14. avgusta razglasi dan solidarnosti, kar je več kot teden dni po uničujočih poplavah.

Mnogi ob tem opozarjajo, da gre za zelo čudno potezo vlade, saj je dela prosti dan umestila ravno med nedeljo in praznični torek. Tako naj bi po opozorilih bilo to bolj namenjeno posameznikom, da izkoristijo ta dan kot podaljšan konec tedna, ne pa dejanski dan solidarnosti. Težavo vidijo tudi v tem, da je bilo v teh poplavah v veliki meri prizadeto ravno gospodarstvo  – gospodarske dejavnosti, sedaj pa država na njihova pleča vali še en dela prost dan.

Prav tako je razprava v Državnem zboru potekala v tej smeri in opozorilih, vendar poslanka Gibanja Svoboda Tamara Vonta razlog vidi nekje drugje. Sama je prepričana, da lahko ljudje tudi na omenjeni ponedeljek 14. avgusta delajo vendar jih bi bilo zato potrebno bolje plačati. Prepričana je tudi, da ljudje ob nedeljah ne delajo, ker jih je potrebno bolje plačati, nasprotnikom tega predloga je še očitala, da pač nekateri ne želijo pomagati. Kot že zapisano, bo vlada ljudem “dovolila” pomagati po več kot tednu dni od kar jih je prizadela vodna ujma?

Vir: Twitter