Bizarno! V SD bodo svoj program 30 dni do specialista reševali na vaših plečih in to tako, da bodo zdravnike omejili z izdajanjem napotnic?

Foto: pixabay.com

V stranki Socialni demokrati so se v času volilne kampanje “širokoustili” kako bodo v primeru prevzema oblasti poskrbeli, da bodo ljudje do specialista lahko prišli v 30 dneh. Kljub temu, da bo kmalu minilo 100 dni Golobove vlade stranka še ni uresničila te obljube, kot koalicijska partnerica. Vse kaže so sedaj skupaj z ministrom prišli do te rešitve, ki pa jo bodo izvedli na plečih pacientov in to z omejevanjem njihovih pravic.

V iztekajočem se tednu je v javnost namreč prišla novica, da je ministrstvo za zdravje v implementacije korakov, ki bi naj poskrbeli za zmanjšanje čakalnih vrst. In kako vlada vidi zmanjševanje čakalnih vrst? Na ministrstvu namreč razmišljajo celo v smeri, da bi zdravnikom omejili izdajo napotnic.

Trenutna vlada za nastalo situacijo krivi tudi paciente, ker le ti naj ne bi prihajali na naročene preglede in s tem posledično povzročali daljšanje čakalnih vrst. V kolikor bo zadeva “zaživela” v smeri kot si jo predstavlja ministrstvo bo SD pokazala, kako se obljube stranke rešuje na račun pravic državljanov.

Vir: Twitter