Bizarno! Vesna Vuk Godina bi socialno politiko gradila z nekom, ki služi milijonske zneske

Foto: Zajem zaslona (Twitter)

Včeraj je v Mariboru potekala druga okrogla miza gibanja “Bodi sprememba”, ki so se je poleg Roberta Goloba, udeležili še Vesna Vuk Godina – profesorica na FF UM, Janja Hojnik – pravnica in ekonomistka, Luka Lisjak Gabrijelčič – svetovalec in koordinator odbora LIBE pri EP, Anže Erbežnik – pravnik in Marko Crnkovič – urednik in kolumnist.

Najbolj zanimivo je, da je Vesna Vuk Godina včeraj v Mariboru Roberta Goloba že razglasila za novega predsednika vlade. V nadaljevanju pa izpostavila, da so zanje sprejemljive plače v razmerju 1:4 med najnižjo in najvišjo. Pri tem bi bilo zanimivo vedeti ali je Vuk Godina pozabila, da sedi poleg človeka, ki je služil milijonske zneske z plačami in nagradami.

Težko si je ob tem predstavljati kakšno socialno politiki, za katero se med drugim tudi zavzema Vuk Godina bi s takšnim politikom lahko bili deležni v Sloveniji. Je pa njeno razmišljanje naletelo tudi na burne odzive na socialnih omrežjih.

Notranji minister Aleš Hojs je v odzivu zapisal, da lahko potem takem ljudje pričakujejo vsaj 11.250 evrov na mesec, v kolikor se bo upoštevalo razmerje 1:4. po njegovem mnenju je bil tako Karl Erjavec s obljubljenimi 1.000 evrov pravi skopuh.

Edvard kadič je ob tem nastopu prepričan, da ima Robert Golob kamen okoli vratu in bo počasi začel vleči navzdol tudi svoje politične partnerje.

Novinarja Bojana Požarja je zanimalo, kako bo Vesna Vuk Godina uredila razmerje 1:4, če postane Robert Golob predsednik vlade, kot je včeraj zatrjevala.

Vir: Twitter