Bizarnost slovenske zdravstvene politike! Aleš Šabeder bo preiskoval samega sebe kot direktorja UKC Ljubljana?

Minister za zdravje Aleš Šabeder (printscreen: RTV Slovenija)

“Mi piše eden znanih zdravnikov: ali je lahko še bolj bizarno … ?!” S temi besedami je novinar Bojan Požar objavil čivk, da naj bi Aleš Šabeder poskrbel za preiskovanje poslov samega sebe, ko je bil v funkciji direktorja UKC Ljubljana.

Kljub temu, da je vlada Janeza Janše slovenski zdravstveni sistem kljub epidemiji obdržala nad vodo in poskrbela za mnoga življenja, je ta začel pod novo Golobovo vlado vse bolj toniti. Kljub končani epidemiji se težave pacientov odražajo že na primarni ravni, na sekundarni in terciarni pa se kot kaže vlada s čakalnimi dobami ter zaostanki bori kar z brisanjem napotnic.

Poleg tega je Golobova vlada poskrbela, da se je izničilo vso delo Janševe vlade, ki je uredila področje javnih naročil preko Zakona o javnih naročilih na področju javnega naročanja v našem zdravstvenem sistemu. S tem je ponovno odprla podlago za ponovni razcvet sistemske korupcije v slovenskem zdravstvenem sistemu.

Sedaj so še poskrbeli, da bomo priča precedensu brez primere, saj kot je objavil novinar Bojan Požar naj bi celo zdravniki opozarjali, da se dogajajo izredno bizarne zadeve na zdravstvenem področju. Tako naj bi bili namreč priča, da bo Direktor urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleš Šabeder, preiskoval istega Aleša Šabedra, ko je vodil UKC Ljubljana.

Vir: Twitter