Bizarnost v Sloveniji ne pozna meja? Jašo Jenulla predlagajo za dobitnika reda za izredne zasluge

Foto: Twitter (Marjan Srebre)

V Sloveniji smo iz dneva v dan priča večjim bizarnostim s strani posameznikom. Tako se je na socialnih omrežjih pojavil zapis s katerim pozivajo posameznike, da oddajo svoj podpis v podporo odlikovanju Jaše Jenulla in protestne ljudske skupščine z redom za izredne zasluge.

Avtorji “peticije” zadevo razlagajo s tem, da je Jenull 105 petkov na mrazu, v dežju in snegu, pod domnevno grožnjo denarne kazni ali priprtja vztrajal proti 14. Vladi RS. Po njihovem mnenju naj bi vztrajal zato, ker naj bi vlada po njihovem kršila Ustavo RS, zakone in kršila človekove pravice.

Pri tem so očitno pozabili, da je svojim početjem sam Jenull v času najhujše epidemije v Sloveniji in pandemije po svetu, ko so dnevno umirale velike množice ljudi “posmehljivo” kršil odloke, s katerimi se je poskušalo takšno tragedijo preprečiti. pozabili so tudi, da je s tem, ko ni prijavil protestov kršil zakone in državi povzročal dodatne stroške na račun varovanja, kljub temu, da je epidemija pomenila veliko obremenitev za državni proračun.

Predlagatelji s tem dejansko v posmeh vsem žrtvam epidemije želijo nagraditi nekoga, ki je 14. Vlado RS izkoristil zgolj za samo promocijo in boj za privilegije posameznikov?