Bo Asta Vrečko prevzela odgovornost za sramoten nastop Slavoja Žižka na Frankfurtskem knjižnem sejmu?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Tako slovenska trazicijska levica, kot nenazadnje njihovi zavzeti podporniki, so že v preteklosti večkrat pokazali, da lastni državni niso ravno v ponos. In žal se je Sloveniji ponovno naredila takšna blamaža in to na največjem svetovnem knjižnem sejmu. S svojim nastopom je namreč Slavoj Žižek “dosegel” celo, da so ljudje pričeli zapuščati dvorano.

Sloveniji je letos pripada čast, da je častna gostja knjižnega sejma v Frankfurtu, zato ji je pripadla uvodna prireditev pred uradnim odprtjem sejma. Kljub temu, da se na Ministrstvu za kulturo hvalijo kako gre za najpomembnejši letošnji dogodek za Slovenijo, so nanj povabili kontroverznega Slavoja Žižka. Ta je s svojim nastopom osramotil Slovenijo in povzročil zapusšanje dvorane.

Predsednik opozicijske SDS Janez Janša je ministrico Asto Vrečko pozval, da prevzame odgovornost in odstopi. Žižek je namreč razpravljal o palestinsko-izraelskih odnosih ter Izraelce obtožil, da so krivi za zadnje dogodke na Bližnjem vzhodu. To je povzročilo glasne proteste v dvorani in zapusščanje osrednje prireditve. Zaradi tega nastopa je sedaj vprašanje ali bo ministrica za kulturo pripravljena prevzeti odgovornost in ustrezno ukrepati. Takšen neprimeren nastop je namreč veliko prahu dvignil tudi v tujini.

Vir: X